Schilderwerken
   Spuitwerk (tex)
   Restauratiewerk
   Glasvezelbehang

Houtrot

Slecht onderhoud of onvakkundig schilderwerk is vaak de oorzaak. Het herkennen, voorkomen en behandelen ervan vereist het nodige vakwerk.

Wanneer treedt houtrot op?
Houtrot treedt op daar waar onvoldoende behandeld hout langdurig in aanraking komt met vocht. Het treedt vaak als eerste op bij kozijnen en verbindingen.

Behalve goed schilderwerk is dus ook goed afkitten van groot belang om houtrot te voorkomen.

Houtrot reparatie
Hoe kunt u houtrot behandelen? Na een goede inspectie volgt de houtrot reparatie. Eerst wordt het rotte hout weggehaald, tot het nog gezonde hout. Hierbij is het uiteraard belangrijk om te zien waar het hout nog aangetast is, en waar het echt gezonde hout begint.

De verbindingen in het hout (waar het rotten meestal begonnen is) dienen te worden hersteld. Vervolgens wordt het hout geïmpregneerd om verder rotten te voorkomen.

Van belang is vervolgens het kitwerk. Een slechte kitverbinding kan de houtrot snel weer doen terugkomen. En vervolgens maakt het schilderwerk de klus van houtrot repareren helemaal af.

Meer informatie:
Wilt u meer informatie of advies, bel R vd Wetering Schilderwerken en laat ons u informeren over de mogelijkheden en de beste oplossing.
Neemt u contact met R vd Wetering Schilderwerken op om de mogelijkheden door te spreken: contact